Holly Hunter | Headcases (8) | Más detalles

De beste iPad-apps voor je kinderen: spelen met de wetenschap

De beste iPad-apps voor je kinderen: spelen met de wetenschap

Laat je kinderen spelenderwijs de iPad ontdekken. Op het apparaat vind je apps die educatie, avontuur en wetenschap combineren. Met de tablet wordt leren leuk!

Hoewel de iPad geen kinderspeelgoed is, grijpen de kleinsten toch graag naar het apparaat om uren te spelen met apps. Dat hoeft geen probleem te zijn. Integendeel: de App Store staat bol van programma’s die perfect geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast dragen veel apps bij aan de ontwikkeling van uiteenlopende vaardigheden.

Toca Pet Doctor [tot 4 jaar]

Veel kinderen willen dierenarts worden. Voor de kleinste aspirant-dierendokters is Toca Pet Doctor een top-app. Het schotelt kinderen een vijftiental zieke dieren voor, met dertig verschillende manieren om ze te genezen.

Onlangs interviewden we de ontwikkelaars van Toca Boca, die vertelden over de voordelen van hun app vergeleken met hun concurrenten: “Toca Pet Doctor laat kinderen spelen in een veilige digitale omgeving; de app is gender-neutraal en heeft geen externe reclame of in-app aankopen.”

Ook is de app is “gericht op het ontwaken van de nieuwsgierigheid en de fantasie van kinderen om plezier te hebben, zonder concurrentiefactor, regels en scores.”

Download Toca Pet Doctor

Ocean [4 tot 6 jaar]

Ocean: Animal Adventures Kids is een virtueel verhaal waarin kinderen in contact komen met meer dan dertig dieren en planten uit de onderwaterwereld via talloze animaties.

Het educatieve gedeelte bestaat uit een verhaal in twaalf talen, dat jonge spelers alles uitlegt wat ze moeten weten over de verschillende flora en fauna die in het avontuur voorkomen.

Heb je kinderen die beginnen te popelen bij een bezoekje aan het aquarium en de dierentuin, dan is de kans groots dat ze zich kostelijk vermaken met Ocean.

Download Ocean: Animal Adventures

Grandpa in Space [6 tot 8 jaar]

Van de zee gaan we naar de ruimte. Grandpa in Space is ideaal voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar alles wat met de kosmos te maken heeft. De app heeft een vriendelijke astronaut-opa in de hoofdrol die je kroost bij hun ruimtereis begeleidt.

Grandpa in Space is een educatieve app, die kennis met plezier verenigt. In tien mini-games leren ze wiskunde, problemen oplossen met logica en het geheugen trainen.

Download Grandpa in Space

My Incredible Body [vanaf 8 jaar]

Er komt een moment in het leven van ieder kind dat hij of zij op school begint te leren over het lichaam. Om de lessen thuis voort te zetten, download je de app My Incredible Body, die je op reist neemt door het inwendige.

My Incredible Body is natuurwetenschap in app-vorm, maar dan tien keer zo spannend. Dankzij 3D-beelden en volledige controle over het kijkperspectief leren kinderen elk orgaan van het menselijk lichaam ontdekken. Perfect voor de chirurg van morgen.

Download My Incredible Body

Leren en plezier gaan hand in hand op de iPad

Met deze selectie van apps willen we je laten zien hoe de iPad niet alleen voor vermaak zorgt, maar ook fungeert als extra onderwijs voor wanneer de schoolbel heeft geklonken. Leren met de tablet in de knuistjes is een stuk leuker dan met de neus in de boeken.

De beste manier om te leren is door kinderen te prikkelen en ze de hoofdrol te laten spelen in hun eigen verhalen over elk onderwerp dat je maar kunt bedenken. De iPad is daarvoor bij uitstek geschikt, met een App Store boordevol leerzame applicaties.

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden