Hoe deel je een Google document met mensen zonder Gmail?

Hoe deel je een Google document met mensen zonder Gmail?

Google Documenten (ook wel Google Docs) vormen een belangrijk onderdeel van het online dienstenpakket Google Drive. Je werkt dankzij het kantoorpakket gemakkelijk samen én live aan tekstdocumenten, werkbladen en presentaties.

Het delen van documenten is één van de kernpunten bij Google Docs, maar soms lijkt het alsof je alleen kan delen met andere Gmail-gebruikers. Met de juiste instellingen deel je bestanden met iedereen, zodat je bijvoorbeeld ook met Hotmail-gebruikers samenwerkt. Wij leggen uit hoe dat gaat.

Sharing is caring

Het delen met personen buiten het Google-landschap is geen enkel probleem.Heb je een document openstaan in Google Drive dan klik je op  rechtsboven in het scherm. Standaard staat de instelling op “Privé”, maar je dient op “Wijzigen” te klikken om je document voor non-googlers beschikbaar te maken.

Een nieuw menu opent waar je kiest hoe openbaar je document mag zijn. Je ziet bij de eerste twee opties al staan: “Aanmelden is niet vereist”, dat is namelijk alleen nodig bij uitwisseling tussen mensen met een Gmail-account.  De eerste optie (Openbaar op het web) raden we niet aan, omdat het document dan echt voor iedereen te grijp ligt. Kies bijvoorbeeld voor “Iedereen met de link” en je deelt je werk met anderen door ze de locatie van de presentatie, tekst of werkmap te mailen.

Stuur je iemand de link, dan merk je dat deze persoon het document nog niet kan bewerken. Deze mogelijkheid moet je óók aanzetten, namelijk met het pijltje bij “Toegang” (waar standaard “Kan weergeven” staat). Klik erop en zet deze op “Mag bewerken” en mensen met welk e-mailadres ook mogen samen met jou in het document werken.

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden
Sport event | Season 4 Episode 9 Dark Waters | Hindi to Telugu Dictionary